De juiste keuze maken

De juiste keuze maken

Een belangrijk aspect van elke bedrijfsstrategie is investeren in nieuwe infrastructuur en apparatuur waarmee u geld kunt verdienen. Het is niet verwonderlijk dat melkveehouders op zoek zijn naar nieuwe apparatuur, technologieën en systemen die hun melkgift zullen verhogen, hun voerkosten zullen verlagen en inspanningen en kosten zullen verminderen.

Dairymaster scoort goed op alle vlakken

Mike Leahy, Wisconsin bestudeerde heel wat beschikbare opties in zijn zoektocht naar een melkveesysteem dat paste bij zijn behoeften. Dairymaster scoorde goed op alle vlakken ‘Eerdere systemen komen nog niet in de buurt … Dairymaster biedt als enige de mogelijkheid om koeien volledig uit te melken, zonder risico op blindmelken. Wat ik vooral waardeer aan het systeem is hoe de koeien volledig, moeiteloos en voorzichtig worden gemolken.’
Volgens Mike haalt hij dankzij zijn Dairymaster melkveesysteem het beste uit zijn koeien.

De koeien merken zelfs niet eens dat ze worden gemolken

Mike was aangenaam verrast over hoe hij zijn kudde kon managen met het Dairymaster systeem en hoe de koeien zoveel meer op hun gemak zijn en ontspannen lijken dan wanneer ze in andere opstellingen worden gemolken. Nu lopen zijn koeien vlot naar binnen, nemen hun plaats in om gemolken te worden en lopen niet rond. Opdrijven is dus verleden tijd. In zijn oude stal waren afvallende melkstellen een groot probleem en elke melkveehouder weet hoeveel melk en tijd verloren kan gaan door afvallende melkstellen. Dankzij de Dairymaster melktechniek behoren afvallende melkstellen tot het verleden. Sterker nog, de koeien lijken niet eens te merken dat ze worden gemolken.

‘We hebben zelden last van afvallende melkstellen. Ik vind het vooral indrukwekkend hoe zacht het Dairymaster systeem is voor de spenen. Met ons vorige systeem was het niet mogelijk om langer dan 10 minuten te melken. In mijn melkveebedrijf is er geen enkele koe met ongezonde speenpunten.’ aldus Mike.

Werken met Dairymaster – een garantie voor succes

De familie Leahy is in de wolken met haar Dairymaster melkstal. Melken kost nu veel minder tijd dan ooit tevoren en de algemene verzorging van de kudde is eenvoudig te beheren. In nauwe samenwerking met het Dairymaster team heeft hij een melksysteem geïnstalleerd dat nog jarenlang zal meegaan en kan meegroeien met de wensen. Zo kan hij het maximale uit elke koe halen en melk van de hoogste kwaliteit produceren.

Mike vertelt als volgt ‘sinds we Dairymaster hebben geïnstalleerd, is het celgetal verbeterd.  Dit jaar was ons celgetal gemiddeld 75.000 bij 38,5 kg melk per koe met 3,9% vet en 3,1% eiwit, met vorige systemen lag deze waarde veel hoger.’

start conversation light on dark

Ik wil meer weten

Stel ons een vraag.
Bekijk verhalen van andere melkveebedrijven ...
Dairymaster CoolControl Milk Tank
Energiekosten verlagen
U wilt gezondere koeien die sneller drachtig zijn?