Profiteren van de juiste technologie voor uw melkveebedrijf

Profiteren van de juiste technologie voor uw melkveebedrijf

Dorothee Derboven werkt al vanaf jonge leeftijd met vee. Haar ouders wisten hoe belangrijk het was om de kinderen kennis te laten maken met de dieren in het melkveebedrijf en Dorothee toonde koeien op beurzen en lokale shows toen ze zelf nog een kind was.

Omdat ze als kind al actief was in het melkveebedrijf, weet ze hoe belangrijk een gezonde kudde is. Dorothee werkt samen met haar zussen op de familieboederij en heeft bovendien een zeer succesvol melkveebedrijf. Ze ziet nauw samenwerken met Dairymaster als een natuurlijke progressie en weet dat een goede relatie cruciaal is voor de goede werking van haar melkveebedrijf.

Dairymaster scoort goed op alle vlakken

De winstmarges kunnen worden vergroot door het ruwe product meer waarde te geven. Dorothee’s zus heeft een zeer succesvolle kaasmakerij die alleen melk van topkwaliteit gebruikt. De zusters Derboven bestudeerden heel wat beschikbare opties in hun zoektocht naar een melkveesysteem dat paste bij hun wensen. Dairymaster scoorde goed op alle vlakken

‘Het melksysteem speelt uiteraard een ​​cruciale rol in de toelevering van hoogwaardige melk aan de zuivelhandel,‘ aldus Dorothee, die maar al te goed weet dat hun Dairymaster melksysteem het beste uit hun vee haalt.

Ze installeerden een 20 stands Swiftflo Swing melksysteem met voersysteem binnen de melkstal omdat ze het vee in de melkstal wilden voeren. De zussen waren aangenaam verrast over hoe ze hun kudde konden managen met het Dairymaster systeem en hoe de koeien zoveel meer op hun gemak en ontspannen lijken dan wanneer ze in andere opstellingen werden gemolken.

De koeien merken zelfs niet eens dat ze worden gemolken

Nu lopen hun koeien vlot naar binnen, nemen hun plaats in om gemolken te worden en lopen niet rond. Opdrijven is dus verleden tijd. In zijn oude stal waren afvallende melkstellen een groot probleem en elke melkveehouder weet hoeveel melk en tijd verloren kunnen gaan door afvallende melkstellen. Dankzij de Dairymaster melktechniek behoren afvallende melkstellen tot het verleden en levert elke koe de verwachte melkgift. De koeien lijken niet eens te merken dat ze worden gemolken en verlaten de stand zodra het invoerbeugelsysteem omhoog wordt getild, voor sneller uitlopen zodat de volgende rij kan worden geladen. Met de Auto id en de Swiftflo Commander kan de melker de koeien snel en gemakkelijk selecteren zonder dat hij de melkput hoeft te verlaten.

‘Zo gaat het melken heel eenvoudig en vlot,’ aldus zus Anna Lena, die ook in de wolken is met het nieuwe systeem voor hun melkveebedrijf.

Werken met Dairymaster een garantie voor succes

De familie Derboven is in de wolken met haar Dairymaster melkveestal. Melken kost nu veel minder tijd dan ooit tevoren en de algemene verzorging van de kudde is eenvoudig te beheren. In nauwe samenwerking met het Dairymaster team heeft ze een melksysteem geïnstalleerd dat nog jarenlang zal meegaan en kan groeien volgens haar behoeften. Zo kan de familie het maximale uit elke koe halen en melk van de hoogste kwaliteit produceren. Het Dairymaster systeem geeft de familie de tijd om te werken aan wat belangrijk is voor hun bedrijf en dat is goed voor alle partijen. Dorothee Derboven ziet dat haar investering in Dairymaster zichzelf terugbetaalt en weet dat het melkveebedrijf een rooskleurige toekomst tegemoet gaat.

start conversation light on dark

Ik wil meer weten

Stel ons een vraag.
Dairymaster Farm Videos
Bekijk verhalen van andere melkveebedrijven ...
Dairymaster Blog
Lees de Dairymaster Blog
Dairymaster Milking Benefits
Ontdek de voordelen van de Dairymaster-melktechniek