Voorkomen is beter dan genezen in melkveebedrijven

Voorkomen is beter dan genezen in melkveebedrijven

Voorkomen is niet alleen beter dan genezen, het bespaart u ook geld. Een ziek dier vormt een kostenpost voor een melkveebedrijf, niet alleen vanwege de dierenartskosten, maar ook vanwege de verloren melkproductie. Een koe kan heel snel aftakelen, daarom is het van cruciaal om infecties te identificeren voordat ze zich ontwikkelen.

Dairymaster technologie is toonaangevend in het gezond houden van kudden. Dankzij de juiste apparatuur en de beste technologie zal de melkveehouder niet alleen in de nabije toekomst, maar gedurende vele jaren een terugverdieneffect vaststellen.

Zieke koeien spotten met MooMonitor+

Josh Goeser, Wisconsin, heeft een kudde van meer dan 1200 koeien en weet hoe belangrijk het is om de kudde gezond te houden. Hij investeerde in het Dairymaster MooMonitor+ systeem, omdat hij een assistent nodig had om zijn dieren te observeren. Elk dier draagt nu de ingegoten halsband unit die het gedrag van de koe bewaakt. De gebruiksvriendelijke apparatuur stuurt bovendien meetresultaten en waarschuwingen naar zijn mobiele telefoon. Josh kan nu zien hoe elke koe presteert, maar wat nog belangrijker is, hij kan gemakkelijk zien wanneer een individueel dier niet helemaal in orde is.

‘Dankzij de MooMonitor+ hebben we de tochtdetectie zien toenemen. We moeten minder koeien door de dierenarts laten controleren en we kunnen cysteuze koeien gemakkelijker opmerken. Gezondheidswaarschuwingen helpen bij het sneller opsporen van zieke koeien, waardoor de behandelingskosten dalen.’

Diergezondheid wordt niet aan het toeval overlaten

Niet lang nadat het systeem was geïnstalleerd, zag Josh op zijn telefoon dat de meetresultaten van een dier niet helemaal in orde waren. Haar herkauwniveau was laag en haar rustpercentage week aanzienlijk af van dat van de andere dieren. Door de grootte van zijn kudde zou hij het zieke dier niet hebben gespot zonder de MooMonitor+ halsband.

‘De app is geweldig’ aldus Josh ‘Ik kan koeien snel opzoeken en hun informatie bekijken’

Een assistentie die voortdurend toeziet op de gezondheid van de kudde

Elke goede manager weet dat bewaking van essentiële bedrijfsactiva aan de basis ligt van een bloeiend bedrijf. We kunnen een kudde alleen beschermen door de dieren in goede gezondheid te houden. Zo besparen we op dierenartskosten, verlagen we het gebruik van antibiotica en kan het dier doen wat het moet doen, namelijk melk produceren die geschikt is voor verkoop. De melkveehouder hoeft zich niet langer zorgen te maken over de gezondheid van zijn dieren en kan zich concentreren op het runnen van het melkveebedrijf en genieten van de opbrengsten van een goed gerund melkveebedrijf.

start conversation light on dark

Ik wil meer weten

Stel ons een vraag.
Bekijk verhalen van andere melkveebedrijven ...
Dairymaster CoolControl Milk Tank
Energiekosten verlagen
U wilt gezondere koeien die sneller drachtig zijn?