De boerderij schoon houden

De boerderij schoon houden

Netheid is een goede deugd, maar in het melkveebedrijf is netheid de sleutel tot een gezonde kudde en hogere winstmarges. Melkveehouders zijn zich bewust van de gevaren van mogelijke ziekten die zich snel door hun kudde verspreiden. Melkveehouders kennen de gevaren van mogelijke ziekten die zich als een lopend vuurtje door hun kudde verspreiden. Een koe die niet in actie is vanwege slechte gezondheid, heeft een zwaar prijskaartje in de vorm van verloren melkproductie, maar wanneer die infectie zich door de kudde of zelfs in de geproduceerde melk verspreidt, kunnen de kosten rampzalige gevolgen hebben voor een melkveebedrijf.

Dairymaster begrijpt hoe belangrijk het is om het melkveebedrijf schoon te houden en ontwerpt en produceert al zijn apparatuur en technologie met het oog op een ​​zo schoon mogelijke omgeving die de kans op infectie minimaliseert. Dankzij gebruiksvriendelijke technologie en slimme innovaties loopt Dairymaster consequent voorop in het schoon en gezond houden van de ​​kudde en het maximaliseren van de winst voor de melkveehouder.

Tijdsbesparende reinigingsapparaten

De mestschuif is een ander voorbeeld van een tijdsbesparend schoonmaakapparaat dat is ontwikkeld en geproduceerd door het team van Dairymaster. Het systeem houdt de uitloop en de stal schoon en verlaagt de schoonmaaktijd aanzienlijk. Dit betekent dat melkveehouders minder tijd besteden aan het scheppen van mest en meer tijd aan de verdere ontwikkeling van hun bedrijf. John en Mary Debauch, VS gebruiken een Dairymaster mestschuif en realiseerden zich onmiddellijk dat ze een goede investering hadden gedaan.

‘Vroeger gebruikten we een tractor om mest te schrapen, maar dat was een tijdrovende aangelegenheid. En uiteraard moesten we dit doen terwijl de koeien aan het melken waren. Nu hebben we gelukkig mestschuiven die 24×7 werken voor een schone schuur – geweldig toch. Nog een taak waar we ons geen zorgen meer over hoeven te maken. We kunnen de mestschuiven programmeren om schoon te maken wanneer we maar willen. De mestschuiven werken afzonderlijk, niet tegelijkertijd zoals de kabelgetrokken mestschuiven. Het is een goed gebouwd systeem, daar kunnen we niet omheen. Ze pasten bovendien perfect in onze bestaande schuur’ aldus John en Mary Debauch

Een schone omgeving bespaart tijd en arbeid

Hygiëne in de stal is van het grootste belang voor de gezondheid en het welzijn van dieren. Een goede hygiëne kan helpen bij het bestrijden van mastitis en kreupelheid. De Dairymaster mestschuif kan 24×7 werken en stoort de koeien niet, wat zorgt voor een beter koecomfort.

Tom Alexander vertelt als volgt ‘Deze traditionele tweemaal daagse klus is uit mijn handen genomen. Nu doet de Dairymaster mestschuif dit voor mij en hoef ik er niet meer aan te denken. Hij doet dit zo vaak per dag als we willen. Hij levert een onberispelijk resultaat.’

Dairymaster is trots op de innovaties van het bedrijf op het gebied van hygiëne in het melkveebedrijf. Een schoon melkveebedrijf betekent minder infecties, lagere dierenartskosten en melk van betere kwaliteit. Netheid is misschien een goede deugd, maar in het melkveebedrijf is netheid de sleutel tot een hogere winst aan het einde van het jaar.

start conversation light on dark

Ik wil meer weten

Stel ons een vraag.
Bekijk verhalen van andere melkveebedrijven ...
Dairymaster CoolControl Milk Tank
Energiekosten verlagen
U wilt gezondere koeien die sneller drachtig zijn?